Del utklippstavleinnhold mellom stasjonære og mobile Chrome-versjoner

Google fortsetter arbeidet med å integrere funksjonene på tvers av plattformer i selskapets Chrome-nettleser. Brukere av nettleseren kan bruke nettleserens 'send til'-funksjonalitet allerede for å skyve nettsider til andre enheter og Chrome-forekomster som er koblet til den samme Google-kontoen.

Fra Chrome 79 integrerte Google en ny eksperimentell funksjon i nettleseren for å skyve utklippstavleinnhold til andre enheter. Funksjonen er ikke aktivert som standard, og Chrome-brukere må aktivere flere flagg i nettleseren før den blir tilgjengelig.

chrome clipboard sharing feature

Merk : Eksperimentelle flagg kan komme og gå når som helst. Noen er integrert i Chrome, andre fjernes uten forvarsel.

Slik konfigurerer du dette:

  1. Forsikre deg om at Chrome 79 eller nyere brukes.
  2. Forsikre deg om at Chrome Sync er aktivert (via Meny> Innstillinger).
  3. Last inn chrome: // flagg i nettleserens adressefelt.
  4. Søk etter utklippstavle.
  5. Aktiver følgende tre eksperimentelle flagg:
    1. Aktiver mottakerenhet for å håndtere delt utklippstavlefunksjon
    2. Gjør det mulig å håndtere funksjoner for delte utklippstavle
    3. Sync Clipboard Service
  6. Start Chrome-nettleseren på nytt.

Når du høyreklikker på et valg i Chrome etter omstarten, vil du merke et nytt alternativ 'Send tekst til' etterfulgt av andre Chrome-forekomster / enheter. Merk at du må være logget på med den samme Google-kontoen på alle enheter, og at synkronisering må være aktivert.

chrome send to clipboard

Et varsel vises hvis utklippstavleinnhold deles ved hjelp av den nye funksjonen. Funksjonen for deling av utklippstavle bruker Chromes synkroniseringsfunksjonalitet for å skyve utklippstavleinnhold til andre enheter.

Google er ikke det eneste selskapet som jobber med å forbedre delingsfunksjonaliteten mellom en brukers enheter. Microsoft introduserte et skyutklippstavle i selskapets Windows 10-operativsystem nylig. Sjekk ut vår veiledning for å konfigurere utklippstavlehistorikken i Windows 10 .

Lukkende ord

Hvorvidt Google vil aktivere funksjonen som standard i Chrome gjenstår å se. Informasjonen som kopieres og sendes inn er kryptert. Noen brukere foretrekker kanskje å bruke den nye delingsfunksjonen for utklippstavlen fremfor tradisjonelle metoder, f.eks. ved å bruke e-post- eller tekstfiler på USB-enheter, eller noter synkronisering av utvidelser som Papercuts .

Chrome-brukere som ikke logger seg på nettleseren eller ikke bruker nettleserens synkroniseringsfunksjon, kan ikke bruke den nye funksjonaliteten.

Nå du : Bruker du deling av utklippstavle? (via Techdows )