Tilbakestill Windows-brannmuren

Hvis du har oppdaget et virus eller en trojan på systemet ditt, blir du anbefalt å tilbakestille (eller sjekke) innstillingene til brannmuren din for å sikre at det ikke er opprettet noen bakdør av det ondsinnede programmet.

Manipulering av innstillinger for brannmuren kan tillate hackere eller eieren av viruset å bryte inn i systemet igjen, selv om viruset, trojanen eller koden ble fjernet fra det av en administrator eller bruker.



Jeg er ikke en stor fan av programvare-brannmurer, som du kan fortelle fra mine tidligere innlegg om emnet. Likevel, hvis du stoler på den og bruker den, kan du finne denne informasjonen nyttig. Det er i utgangspunktet to metoder for å tilbakestille Windows-brannmuren.

Min favoritt er å bruke kommandolinjen og kommandoen netsh brannmur tilbakestilt som er alt du trenger. Brannmuren blir tilbakestilt som sørger for at eventuelle ondsinnede endringer blir borte. Alle regler og endringer blir borte også, men det er prisen du må betale.

reset windows firewall

Gjør følgende hvis du vil bruke kommandolinjen:



  1. Trykk på Windows-tasten og skriv inn cmd for å starte et søk etter programmet.
  2. Høyreklikk på cmd.exe-filen og velg å kjøre den som administrator.
  3. Kjør ros netsh brannmur tilbakestilt for å tilbakestille brannmuren til standardparametere.
  4. Hvis du kjører en nyere versjon av Windows, bruker du følgende kommando i stedet: netsh advfirewall tilbakestilles

Du bør motta en 'kommando utført vellykket' til slutt.

Den andre muligheten vil være å åpne kontrollpanelet, klikke på Windows-brannmurikonet, der på fanen Avansert og til slutt på Gjenopprett standardknappen.

Alternativet kalles Gjenopprett standardpolicy i nyere versjoner av Windows. Når du klikker på den, får du følgende bekreftelsesmelding.

---------------------------
Windows-brannmur med avansert sikkerhet
---------------------------
Gjenoppretting av standardpolicyen vil tilbakestille alle endringer i innstillingene for Windows-brannmuren som du har gjort siden Windows ble installert. Dette kan føre til at noen programmer slutter å fungere.

Hvis du administrerer denne datamaskinen eksternt, vil forbindelsen gå tapt når standardpolicyen blir gjenopprettet.

Hvis du velger ja, vil alle policyer bli tilbakestilt.

Vær oppmerksom på at du trenger å legge til regler du måtte trenge i brannmuren igjen. Det anbefales derfor å ta sikkerhetskopi av brannmurregelsett regelmessig, slik at du kan gjenopprette dem når som helst igjen.