Personvernkontroll: gjennomgå Googles personverninnstillinger

Personvernkontroll er et gratis verktøy fra Google som lar deg gjennomgå og justere personvern og kontorelaterte Google-kontoinnstillinger.

I utgangspunktet lar det deg bekrefte at informasjonen som blir avslørt om deg på Internett stemmer overens med forventningene dine.

For å komme i gang med Googles verktøy for personvernsjekking, kan du gå til denne websiden for den offisielle Google Min konto nettside.

Vær oppmerksom på at du må logge på en Google-konto før du kan bruke verktøyet. Den viser en kort beskrivelse av hva som er designet for ved start, og en 'start nå' -knapp for å komme i gang med gjennomgangen.

Googles personvernkontroll

Google privacy checkup

Verktøyet leder deg gjennom de følgende seks trinnene, hver med ett eller flere preferanser eller alternativer.

  1. Velg hvilken Google+ profilinformasjon du deler med andre
  2. Hjelp folk å få kontakt med deg
  3. Administrer det du deler på YouTube
  4. Administrer innstillingene dine for Google Foto
  5. Tilpass Google-opplevelsen din
  6. Gjør annonser mer relevante for deg

Velg hvilken Google+ profilinformasjon du deler med andre

Dette trinnet handler om Google-profilen og informasjonen den inneholder som er synlig for andre. Det lar deg se på den offentlige profilen for å se gjennom informasjonen som er synlig for øyeblikket, og redigere hva andre ser om deg.

For eksempel kan du deaktivere faner som bilder eller anmeldelser i den offentlige profilen din for å skjule dem, eller redigere den delte godkjenningsinnstillingen.

Delt påtegning viser til aktivitetene dine, f.eks. anmeldelser eller lignende, som brukes i Googles produkter og tjenester.

Noen ganger viser Google anmeldelser, anbefalinger og annen relevant aktivitet gjennom produktene og tjenestene. Dette kan inkludere shoppingkontekster, for eksempel Google Play musikkbutikk, og annonser. Profilnavnet og profilbildet ditt kan vises med aktiviteten din.

Hjelp folk å få kontakt med deg

Du blir bedt om å gå gjennom det tilkoblede telefonnummeret - hvis det er noe - i dette trinnet, og bestemme om andre kan bruke det til å finne deg på tvers av Google-tjenester. I tillegg kan du aktivere eller deaktivere alternativet som hjelper andre å finne deg med navn, foto eller annen informasjon du har synliggjort på Google.

Administrer det du deler på YouTube

privacy checkup youtube

Det tredje trinnet er bare relevant hvis YouTube brukes. Gjennomgå hvordan likes og abonnement håndteres på nettstedet (privat eller offentlig), om du vil at YouTube-aktiviteten din skal vises automatisk i kanalstrømmen din, og se gjennom personverninnstillinger for videoer og spillelister.

Administrer innstillingene dine for Google Foto

Du kan konfigurere Google Bilder til å fjerne geografisk informasjon automatisk når de deles via lenker.

Det må bemerkes at denne innstillingen bare påvirker bilder som er delt med lenke, og ikke alle bildene du laster opp til Google Bilder eller gjør tilgjengelige ved bruk av tjenesten.

Tilpass Google-opplevelsen din

Neste trinn lar deg kontrollere aktivitet, historie og enhetsinformasjon, og om de er spilt inn av Google eller ikke.

Du kan aktivere eller deaktivere følgende kontroller i dette trinnet:

  1. Nett- og appaktivitet.
  2. Stedshistorie.
  3. Enhetsinformasjon.
  4. Tale- og lydaktivitet.
  5. YouTube-søkehistorikk.
  6. YouTube se historikk.

Gjør annonser mer relevante for deg

Det siste trinnet lar deg administrere annonseinnstillingene, og her spesifikt om interessebaserte annonser er slått på eller av.

Lukkende ord

Det tar et par minutter å gå gjennom innstillingene dine for personvern fra Google ved hjelp av verktøyet for personvernsjekking, og det kan være veldig verdt tiden.

Hvis du har gjort endringer tidligere, vil du merke at de gjenspeiles av verktøyet allerede slik at du kan hoppe over dem etter at du har bekreftet at de ikke har endret seg.

Personvernsjekking er bare en av de flere tjenestene som Google stiller til rådighet for brukerne. Det kan også være lurt å sjekke ut ny kontoadministrasjonsside og siden Om meg .

Nå du : Hvor ofte verifiserer du personverninnstillinger for viktige kontoer?