Hvordan konfigurere Firefox for å vise en avslutt advarsel ved avslutning

Jeg har konfigurert min versjon av Firefox for å vise vinduer og faner som jeg hadde åpnet forrige gang når jeg åpner den.

Det er det mest behagelige alternativet for meg, siden jeg kan holde nettsteder åpne i nettleseren i stedet for å måtte lagre dem som bokmerker. I tillegg kan jeg fortsette arbeidet uten å måtte åpne nettsteder igjen først.

Mens nettleserens sesjonsgjenopprettingsfunksjon er veldig praktisk, er det mulig at noen av dere bare vil bruke den til tider, men ikke hele tiden.

Det er ikke noe alternativ i Firefox å gi deg det valget når du lukker nettleseren, da Mozilla fjernet den i Firefox 5.

Det er fremdeles mulig å konfigurere Firefox for å advare deg ved avslutning, slik at du kan bestemme om du vil beholde de åpne fanene eller starte uten økt gjenopprette neste gang du åpner den.

Denne funksjonen krever en viss graving i Firefox sin avanserte konfigurasjon.

Oppdater : Firefox er konfigurert til å advare brukere automatisk når de avslutter nettleseren som standard hvis fanene fortsatt er åpne. Firefox-brukere kan også aktivere 'Advare deg når du lukker flere faner' på siden om: preferanser i nettleseren. Slutt

Vis avslutt melding ved avslutning i Firefox

quit firefox warning

Meldingen over vises hvis du har konfigurert Firefox til å vise en advarsel når du lukker nettleseren. Du kan bruke den til å lagre og avslutte, noe som vil laste de åpne fanene neste gang du starter nettleseren, avslutte, noe som ikke vil lagre fanene og derfor heller ikke laste dem inn, eller avbryte for å stoppe lukkingen.

Så hvordan får du den meldingen i Firefox?

  1. Skriv om: konfigurer i nettleserens adressefelt og trykk enter-tasten på tastaturet.
  2. Bekreft at du vil være forsiktig hvis en advarsel vises til deg.
  3. Søk etter preferansen browser.warnOnQuit .
  4. Dobbeltklikk på preferansen.

Dette setter preferansen til ekte , noe som betyr at Firefox vil vise avsluttende dialog når du lukker nettleseren.

Merk : Dialogboksen vises bare hvis du har konfigurert Firefox til å vise hjemmesiden eller en tom side. Hvis du har konfigurert den til å vise faner og vinduer fra forrige økt, vil den ikke vises.

browser firefox quit

Du kan når som helst angre endringen ved å gjenta de fire trinnene som er beskrevet ovenfor. Dette setter preferansen til usann og markerer den som inaktiv som en konsekvens.

Å sette preferansen til sann kan være nyttig hvis du vil lagre øktinformasjon til tider, men ikke hele tiden. Det forhindrer også tilfeldig lukking av nettleseren, ettersom ledeteksten vises for deg når du lukker Firefox-nettleseren.