Slik blokkerer du 'Start datamaskinen på nytt for å fullføre installeringen av viktige oppdateringer'

Selv om den automatiske oppdateringsfunksjonen i Windows er en god måte å holde systemet oppdatert med de nyeste oppdateringene så snart de er utgitt, har det en stygg vane å lure deg på å starte datamaskinen på nytt etter at oppdateringene er lastet ned og installert på datamaskinen.



Det er sannsynlig at du tidligere har mottatt meldinger som ber deg om å starte PCen på nytt, eller starte PCen på nytt på et senere tidspunkt for å fullføre installasjonen av oppdateringene på systemet. Dialogboksene kan se litt forskjellige ut avhengig av operativsystemet du bruker, men alternativene du får er vanligvis de samme.

Alle spørsmål har til felles at de ikke vil gi deg et alternativ til å utsette omstart på ubestemt tid. Windows XP stikker deg for eksempel hvert tiende minutt for å starte PCen på nytt, mens du maksimalt får fire timers fornuft i Vista og nyere versjoner av Windows.

Etter den tid vil du motta en annen ledetekst som ber deg om å starte PCen på nytt med en gang eller utsette den igjen til neste ledetekst. Dette kan være veldig irriterende hvis du trenger å jobbe på systemet i en lengre periode og ikke ønsker å starte PCen på nytt i løpet av den tiden.



windows update restart prompt

Det er imidlertid håp. Hvis du har tilgang til gruppepolicy, kan du gå til Lokal datamaskinpolicy> Datakonfigurasjon> Administrative maler> Windows-komponenter> Windows Update og aktivere alternativet ' Ingen automatisk omstart for installasjon av automatiske oppdateringer '.

Gjør følgende for å åpne redigeringsprogrammet:

  1. Skriv inn Windows-R for å åpne kjøredialogen.
  2. Skriv inn gpedit.msc og trykk enter.
  3. Hvis du får en fil som ikke er funnet, er ikke Group Policy Editor tilgjengelig.



Merk : Retningslinjen heter 'Ingen automatisk omstart med påloggede brukere for planlagte installasjoner av automatiske oppdateringer'.

no auto restart with logged on users for scheduled automatic updates installations

Angir at for å fullføre en planlagt installasjon, vil Automatiske oppdateringer vente på at datamaskinen skal startes på nytt av alle brukere som er logget på, i stedet for å få datamaskinen til å starte på nytt automatisk.



Hvis statusen er satt til Aktivert, vil ikke automatiske oppdateringer starte datamaskinen automatisk på nytt under en planlagt installasjon hvis en bruker er logget på datamaskinen. I stedet vil automatiske oppdateringer varsle brukeren om å starte datamaskinen på nytt.

Vær oppmerksom på at datamaskinen må startes på nytt for at oppdateringene skal tre i kraft.



Hvis statusen er satt til Deaktivert eller ikke konfigurert, vil automatiske oppdateringer varsle brukeren om at datamaskinen automatisk starter på nytt om 5 minutter for å fullføre installasjonen.

Merk: Denne policyen gjelder bare når Automatiske oppdateringer er konfigurert til å utføre planlagte installasjoner av oppdateringer. Hvis policyen 'Konfigurer automatiske oppdateringer' er deaktivert, har ikke denne policyen effekt.

Merk at gruppepolicy ikke er tilgjengelig i hver utgave av operativsystemet, noe som betyr at du kanskje ikke kan gjøre endringen ved å bruke policyredigereren.

Jeg kunne ikke bekrefte om dette alternativet er tilgjengelig i Windows Vista for eksempel, sannsynligvis fordi gruppepolitikk ikke var en funksjon i den installerte utgaven. Hvis det er det, kan du ganske enkelt slå det på også og starte systemet på nytt når du vil etter å ha lastet ned oppdateringene. Hvis noen som kjører Windows Vista, kan bekrefte dette, ville det være veldig nyttig.

Et annet alternativ ville være å bare stoppe den automatiske oppdateringstjenesten i den nåværende økten. Dette betyr at de irriterende skjermene som ber deg om å starte på nytt ikke vises lenger i løpet av den økten. Automatiske oppdateringer startes automatisk som en tjeneste igjen etter omstart, slik at du vil motta nag-skjermene på det tidspunktet.

For å stoppe typen for automatisk oppdatering nettstopp 'automatiske oppdateringer' i kommandolinjen. Gjør følgende alternativt:

  1. Bruk Windows-R til å hente fram kjøreboksen til systemet.
  2. Skriv inn services.msc og trykk enter.
  3. Finn Windows Update-tjenesten, høyreklikk på den og velg stopp fra hurtigmenyen.